“Wat betekent ‘scheiden van wonen en zorg’ voor onze organisatie?” Met die vraag worstelen vrijwel alle zorgaanbieders in Nederland. Hoe organiseren we betaalbare, effectieve en efficiënte zorg en houden we die toch persoonsgericht – ook als die zorg niet meer bij ons ‘in huis’ plaatsvindt? ‘Zorg’ en ‘thuis’ krijgen daarmee een hele andere definitie. Zorgorganisaties zullen zichzelf opnieuw moeten uitvinden om toekomstbestendig te blijven.
Huwelijk van wonen, zorg en welzijn – publicatie 5
In het eerste deel van deze reeks zijn ze ingegaan op het perspectief vanuit de markt/context. Vervolgens lag de focus op de bewoner (in de wijk) en participatie. In het derde deel stond de samenwerking centraal; zowel binnen een zorgorganisatie als erbuiten. En in het vierde deel is vastgoed belicht, hoe kan vastgoed wonen, zorg en welzijn verbinden?
In het vijfde en laatste deel blikken ze nog een keer vooruit; wat staat hen in 2024 te doen? Wat is anders dan in 2023? En, hoe ziet de wereld van de zorg er dan in 2042 uit? AAG-ers vanuit verschillende expertises komen aan het woord en geven hun kijk op de toekomst van ‘Het huwelijk van wonen, zorg en welzijn’.
Lees de publicaties van AAG:
Het huwelijk van wonen, zorg en welzijn deel 1
Het huwelijk van wonen, zorg en welzijn deel 2
Het huwelijk van wonen, zorg en welzijn deel 3
Het huwelijk van wonen, zorg en welzijn deel 4
Het huwelijk van wonen, zorg en welzijn deel 5
Reactie toevoegen