Beluister nu de vierde en laatste aflevering van de podcastserie 'Spraakverwarring in wonen, welzijn en zorg' van Het Juiste Thuis in samenwerking met ZorgSaamWonen.
Elkaars taal spreken in wonen en zorg gaat niet vanzelf!
In de vierde podcast uit de serie 'Spraakverwarring in wonen, zorg en welzijn' van Het Juiste Thuis in samenwerking met ZorgSaamWonen zijn te gast: Linda te Raa, adviseur strategie bij woonstichting ‘thuis en Frank Hendriks, Manager zorgondersteuning en programmaleider wijken&buurten bij Archipel Zorggroep.
Totaal verschillende werelden
De stelling van de podcast is “Doordat wonen en zorg elkaars taal niet spreken komen initiatieven langzamer van de grond”. Linda en Frank bespreken openhartig hun ervaringen met het leren kennen van het andere domein waarbij Frank uit de zorg komt en Linda een achtergrond heeft bij de gemeente en in de volkshuisvesting. Het blijken totaal verschillende werelden waarin ook een heel ander jargon wordt gesproken. Ter illustratie worden de termen passend wonen, beschermd wonen, primaire doelgroep en gespikkeld wonen uitgelegd. Dit zijn goede voorbeeld van termen die bij wonen en zorg totaal verschillende betekenissen hebben, en bewijzen dat deze domeinen elkaars taal echt niet spreken. Gelukkig geeft de podcast ook praktische oplossingen voor mensen uit het sociale, ruimtelijke en zorg-domein om nader tot elkaar te komen.
Luister de volledige podcast op Spotify en leer hoe er in Brabant domein overstijgend en met steeds minder spraakverwarring wordt samengewerkt aan oplossingen waarmee senioren fijn langer zelfstandig kunnen wonen.
Lees meer over de podcast in het eerder verschenen artikel: Nieuwe podcastserie: Spraakverwarring in wonen, welzijn en zorg | ZorgSaamWonen
Gespreksleider/host: Francine Linssen, coördinator Het Juiste Thuis
Podcast editor: Saúl de Boer, editor/writer/freelance creative
Reactie toevoegen