Weer thuis na ernstig hersenletsel
Bij mensen met ernstig hersenletsel (NAH) is er veel meer mogelijk dan in de praktijk nu gebeurt. Naasten en familieleden kunnen een grote rol van betekenis spelen door inzet van persoonsgerichte mentale stimulatie bij het getroffen familielid. Dit voegt waarde toe aan het leven van mensen en draagt bij aan gezondheid en kwaliteit van leven. Het verhoogt de kans op herstel gedurende revalidatie in brede zin. Deze innovatieve aanpak verbindt de systeemwereld en de leefwereld en biedt perspectief en hoop richting de toekomst.
Asha Nagessser maakte van dichtbij mee hoe verwoestend hersenletsel kan toeslaan bij een familielid. ‘Het leek er al heel snel op dat mijn neef niet meer thuis zou kunnen wonen, vertelt ze. ‘Geen fijn vooruitzicht voor iemand van midden vijftig. Verpleeghuizen zijn in het algemeen niet toegerust op deze leeftijdsgroep. Door als naasten actief te participeren in de revalidatie hebben we veel bereikt en woont mijn neef weer thuis’.
De methode die door specialisten onderschreven wordt, wil ze vaker toepassen en de resultaten onderzoeken. Dit draagt bij aan langer zelfstandig thuis wonen tegen fors lagere zorgkosten. Ze zoekt partijen die daar in mee willen doen. Via het platform ZorgSaamWonen hoopt ze nieuwe contacten te leggen.
Lees meer over de methode en het onderzoek. http://www.hoopwerkt.net/2019/05/03/mentale-stimulatie-als-hoopgevend-medicijn-bij-nah/
Neem contact op: http://www.hoopwerkt.net/contact/
www.economie-ruimte.com/projecten/gezondheid-en-gezondheidszorg/
Reactie toevoegen