Partner aan het woord: Thereca
Thereca is al enige tijd aangesloten als partner bij het platform ZorgSaamWonen. In dit artikel maken we kennis met Thereca. Aan het woord Denis Holterman, commercieel verantwoordelijke bij Thereca.
Een aantal jaar geleden is Thereca verhuisd van een locatie op een industrieterrein in Hasselt naar een ‘A-locatie’ aan de autosnelweg A28. “Mensen kijken hierdoor een stuk serieuzer tegen ons aan, puur vanwege de locatie eigenlijk, terwijl we nog steeds hetzelfde doen”, aldus Holterman. Maar wat doet Thereca precies? “Met ons bedrijf fungeren wij als projectinrichter en fabrikant voor de leef- en werkomgeving, waarvan een groot deel van ons portfolio de zorg betreft. Dit betekent dat we niet slechts het leveren en maken van meubelen op ons nemen, maar dat we ook het totale project begeleiden. Dat begint bij advies. We denken echt met de klant mee. Heb je het bijvoorbeeld over het inrichten van een pand waar mensen met dementie wonen en leven, dan moet je goed nadenken over kleurgebruik bij meubels enzovoorts. Dat gaat dus veel verder dan enkel het leveren van meubels. Na het advies en het ontwerp gaan we over op realisatie en productie. Als laatste hebben we service en onderhoud dat ook binnen onze werkwijze behoort. Dat is dus echt de nazorg; is de klant nog steeds tevreden en waar kunnen we eventueel service en onderhoud op het meubilair uitvoeren?”
Thereca heeft veel interesse om in contact te komen met andere partijen die in de zorg opereren. “Dan gaat het voor ons specifiek over partijen die verder denken dan alleen een bepaald vraagstuk”, stelt Holterman. “Er zijn natuurlijk diverse organisaties die hier al verder in zijn, en dat is heel waardevol in een wereld die tegenwoordig heel snel aan verandering onderhevig is. Waar wij veel van leren zijn de particuliere zorginstellingen die bijvoorbeeld een grote villa opkopen en welke ze ombouwen voor mensen die niet meer thuis kunnen wonen. Deze partijen denken op een hele andere manier dan de traditionele zorg. De traditionele zorg denkt vooral: het moet praktisch zijn en we moeten er niet al teveel werk aan hebben. Dit heeft natuurlijk een direct gevolg voor de inrichting, die op deze manier veel minder gezellig wordt”, vervolgt Holterman. “De particuliere zorginstellingen denken hierin heel anders. Bijvoorbeeld dat de cliënten geen cliënten worden genoemd, maar bewoners, en een veel huiselijkere inrichting. Dat zijn goede voorbeelden van contacten die wij zoeken.”
Om van de ontwikkelingen in de zorgmarkt op de hoogte te blijven, bezoeken ze bij Thereca soms beurzen. “Maar het meeste leren we van onze klanten. Het ZorgSaamWonen Congres was een mooi moment voor ons om met andere mensen in contact te komen. Je leert mensen op een andere manier kennen en hoort meer over hoe zij wellicht anders tegen bepaalde zaken aan kijken, dat is heel leerzaam en waardevol. Wij zoeken dus vooral andere mensen in de organisatie, die anders tegen zaken aankijken.”
Hoe de zorg er over tien jaar uit ziet, is voor Thereca erg interessant. “We komen daarom graag, mede met behulp van het partnership bij ZorgSaamWonen, in contact met partijen die hier over nadenken. Er komt een enorme vergrijzing op ons af en wij hebben niet altijd het idee dat partijen hier voldoende bij stilstaan. Er wordt wel degelijk over nagedacht, maar het komt nog te weinig in een sneltreinvaart, terwijl dat in onze optiek wel zou moeten. Dit gaat dan niet alleen over het bedrijfsleven, maar over de gehele samenleving. Het is voor ons dus het belangrijkst om met de juiste mensen in contact te komen. De expertmeetings en andere evenementen waar veel vakgenoten komen, zijn voor ons dan ook zeker interessant en deze zullen wij op de voet volgen.”
Reactie toevoegen