De nieuwe woonzorglocatie van InteraktContour, in Zwolle, voor mensen met (niet-)aangeboren hersenletsel is niet alleen een stuk ruimer dan de oude locatie, maar scoort ook hoog op de schaal van duurzaamheid.
Duurzaamheid en zorgtechnologie gaan hand in hand op nieuwe locatie De Koppels Zwolle
De oude woonlocatie de Koppels was verouderd en te klein. Het nieuwe gebouw is licht, ruim en voldoet aan de behoefte van de bewoners. Het telt 105 moderne appartementen, drie dagbestedingsruimten en diverse tuinen. "Hiermee breiden wij opnieuw het woonaanbod voor mensen met (niet-)aangeboren hersenletsel flink uit en dat is hard nodig”, zegt bestuurder Gideon Alewijnse.
Toekomstbestendig
De bouw van de woonlocatie is ontstaan vanuit de groeiende behoefte van woningen voor mensen met (niet-) aangeboren hersenletsel. Het gloednieuwe gebouw is toekomstbestendig in zowel het vastgoed als in het unieke zorgconcept. Hierbij is ingespeeld op duurzaamheid en vanzelfsprekend wordt gebruik gemaakt van de nieuwste (zorg)technologie, met als doel bewoners hier zo zelfstandig mogelijk te kunnen laten wonen en de kwaliteit van zorg te kunnen blijven leveren.
Natuurinclusieve woonlocaties
De nieuwe woonlocatie levert een betekenisvolle bijdrage in de duurzaamheidsambitie van InteraktContour, maar ook die van ontwikkelaar/bouwer Dura Vermeer. Het Goede Doen, dat is het doel. Het appartementencomplex is dan ook gasloos, beschikt over een gedeeltelijk groen dak, zonnepanelen en warmtepompen. Voor de opslag van overtollig hemelwater zijn onder de parkeerplaats infiltratiekratten geïnstalleerd. Ook zijn in de gevels nestkasten geplaatst voor vleermuizen en gierzwaluwen.