Partner aan het woord: Kampri Keukens
Kampri Keukens is onlangs aangesloten als partner bij ZorgSaamWonen. Het platform ging in gesprek met Martijn Kamphuis en Marco Dijkshoorn. Wat Kampri doet en waarom ze zijn aangesloten, lees je in dit artikel.
Maatwerk
“Wij richten ons op de projectverkoop van professionele keukens”, vertelt Martijn Kamphuis, directeur van Kampri. “Wij begeleiden de klant vanaf het adviestraject tot de plaatsing van de keuken. Hiermee nemen we de klant dus van A tot Z mee in het traject, zodat de keuken uiteindelijk kan worden gebruikt naar wens en waar deze voor bedoeld is. Daarmee onderscheiden wij ons in de markt. Wij proberen onze meerwaarde te bewerkstelligen door echt met de klant mee te denken en maatwerk te leveren naar de wens van de klant. Dus niet alleen ontwerpen en leveren, maar écht meedenken.
Het traject eindigt altijd bij de serviceafdeling. We stellen dan een onderhoudscontract op, zodat de klant zeker weet dat de keuken lang en betrouwbaar gebruikt kan worden. Binnen Kampri richten we ons op een aantal branches: de onderwijsmarkt, de zorgmarkt, het bedrijfsleven en de horeca."
Zorggedeelte
Marco Dijkshoorn: “Ik richt mij vooral op het zorggedeelte binnen Kampri. We willen de bewoners van zorginstellingen zo goed mogelijk bedienen, met een medewerker die eigenlijk geen achtergrond heeft met koken. We richten daarom de keukens zo in dat deze heel simpel en gebruiksvriendelijk te bedienen is. Zo hebben onze zorgkeukens vaak displays met allerlei simpele en duidelijke knoppen en moet de keuken soms ook rolstoelvriendelijk zijn. Ook nemen we de medewerkers van de diverse afdelingen in de zorginstellingen mee, omdat zij er tenslotte de hele dag gebruik van maken. We luisteren naar hun wensen en nemen dit zoveel mogelijk mee in een concept ontwerp. De keuken moet duurzaam zijn, moet weinig energie verbruiken, moet de juiste apparatuur bezitten en passen binnen de vrij gegeven investering. We leveren keukens aan alle type zorginstellingen, bijvoorbeeld aan GGZ-instellingen, verpleeg- en verzorgingshuizen maar in de gehandicaptenzorg en aan ziekenhuizen. Voor iedere zorginstelling is vaak een hele andere benadering nodig”, stelt Dijkshoorn. Bijvoorbeeld: mensen gaan weer re-integreren in de samenleving en gaan wel grotendeels zelf koken. Dan krijg je bijvoorbeeld een soort kookeiland waar ze kunnen samenwerken. In een GGZ-instelling moet op bepaalde gebieden vaak de keuken meer afgesloten zijn.”
Elke instelling heeft net andere wensen, waardoor elke keuken weer anders wordt. “De zorg is heel interessant voor ons omdat er heel veel in te doen is, en er gebeurt de laatste jaren ontzettend veel. Daarom is het partnership bij ZorgSaamWonen voor ons ook zo waardevol en interessant. We willen naast het contact met de zorginstellingen zo dicht mogelijk bij de architecten en bouwbedrijven zitten. Vaak zijn de ruimtes al ingedeeld, en als het te laat in het traject komt, is er weinig flexibiliteit en mogelijkheid meer. Hierdoor krijg je hele dure oplossingen die eigenlijk niet nodig zijn. Het is dan ook heel belangrijk dat er voordat er gebouwd wordt, nagedacht wordt over de inrichting van de keuken. Hoe verder je in het traject komt, hoe minder er uiteindelijk mogelijk is en hoe duurder het wordt.”
Partnership
Met het partnership wil Kampri dus vooral in contact komen met zorginstellingen, bouwbedrijven, architecten en andere partijen die de zorg elke dag een stukje beter willen maken. “Door met deze partijen in contact te komen, kunnen we samen kijken naar goede oplossingen voor de zorg. Kennisdeling en netwerken is voor ons de belangrijkste drijfveer voor het partnership.”
Reactie toevoegen