Lunchlezing Meergeneratiewonen

erere

De één moet er niet aan denken: schoonouders in huis, de ander vindt het een mooie manier om generaties te verbinden.  Er zijn verschillende manieren om intergenerationeel te wonen. In deze lunchlezing komen verschillende opties langs.

Architect Auguste van Oppen woont in zijn zelf ontworpen driegeneratiehuis in Amsterdam. Hij heeft een boek geschreven over meergeneratiewonen, de kansen en mogelijkheden. ‘Het is natuurlijk een mooie oplossing voor een aantal uitdagingen die we als maatschappij hebben, in binnen- en buitenland: groeiende groep ouderen, tekort aan woningruimte en het tekort aan zorgpersoneel’, aldus Auguste. Hij ziet mogelijkheden voor meergeneratiewonen in bloemkoolwijken en in galerijflats.

Samen met gebiedsontwikkelaar AM werkt Auguste aan een publicatie over meergeneratiewonen. Daarin wordt geprobeerd antwoorden te vinden op vragen als ‘Wat is meergeneratiewonen eigenlijk?’, ‘Wat heeft een meergeneratieomgeving nodig om goed te functioneren?’ en ‘Hoe kan de meergeneratieomgeving eruit zien in de Nederlandse context?’

Tijdens de lunchlezing vertellen Auguste van Oppen en Anouk Reintjens, Ontwikkelingsmanager bij AM over hun onderzoek, de publicatie en gaan zij in op genoemde vragen. Eveline van Aller, bewoonster van Eikpunt in Lent (Nijmegen) zal vertellen hoe zij het wonen in een meergeneratiewoongemeenschap ervaart.

Benieuwd? Meld je aan voor de lunchlezing >>

Lees ook: Meergeneratiewonen: samen onder één dak